MTB on valittu yhdeksi Suomen parhaimmista työpaikoista 2021

MTB-Siivouspalvelu sai ensimmäisenä yrityssiivous- ja kierrätyspalveluita Suomessa tarjoavana yrityksenä Great Place To Work -sertifioinnin ja valittiin yhdeksi Suomen parhaimmaksi työpaikaksi vuodelle 2021.

MTB-Siivouspalvelu sai ensimmäisenä yrityssiivous- ja kierrätyspalveluita Suomessa tarjoavana yrityksenä Great Place To Work -sertifioinnin ja valittiin yhdeksi Suomen parhaimmaksi työpaikaksi vuodelle 2021.

Vaikeasta korona vuodesta huolimatta, alalla toimiva MTB-Siivouspalvelu Oy sai vuoden 2020 lopussa Great Place To Work -sertifioinnin ensimmäisenä yrityssiivous- ja kierrätyspalveluita tarjoavana yrityksenä Suomessa. Sertifiointi poiki tilaisuuden lähteä kilpailemaan Suomen parhaan työpaikan tittelistä ja 28.4 pidetyssä palkinto gaalassa MTB sijoittui kärkisijoille.

Menestyksen takana on toimitusjohtaja Mia Backströmin mukaan se, että työntekijät ovat vahvasti mukana rakentamassa yritystä. Siivoojille annetaan vastuuta työstään ja heidän ideoitaan kuunnellaan työn järjestämisestä.

– Hehän näkevät, mikä toimii parhaiten kentällä. Aiomme jatkaa samalla tavoin ensikin vuonna. Siivousalan huonot työolot puhuttivat erityisen paljon vuonna 2020, kun julkisuuteen tuli ilmi alalla esiintyvän suoranaista työntekijöiden riistämistä. Alallamme pitää panostaa enemmän työntekijöiden kunnioittamiseen ja yhdenvertaiseen kohteluun. Työntekijöille toteutettu Trust Indexin tuloksen korkeimmat prosentit olivat yhdenvertaisuudessa, tasa-arvossa, työnylpeydessä sekä johtajuudessa. Indeksi myös osoitti monessa kysymyksessä yli meidän kokoisemme yrityksen keskiarvon.

Suomen paras työpaikka – kilpailussa tuloksemme erottui erityisesti muista organisaatioista johtamisen vaikuttavuuden osa-alueessa, jossa työntekijöidemme kokemukset ovat positiivisia ja johdonmukaisia johdon lähestyttävyydestä. Kriteereissä valintaa tuli ilmi muun muassa seuraavaa; ”Välittäminen ja johtajuus ovat olleet esimerkillistä, inhimillisyys ja yksilöllisyys on ollut todellakin läsnä, sekä käytäntöjä on ketterästi muokattu tilanteen niin vaatiessa. Arvopohjaista toimintaa poikkeustilanteen aikana. Toiminta on läpäissyt koko henkilökunnan ja tiukasta tilanteesta huolimatta myös yhteiskunnallinen vaikuttavuus on ollut läsnä.”

Nea Backström, MTB:n myynti – ja markkinointijohtaja valittiin Perheyritysten liiton kestävän kehityksen työryhmään. Hän kirjoitti blogin jossa keskustellaan juuri siitä kuinka yrityskulttuuria tulisi systemaattisesti johtaa toimimaan oikein. Nean blogiin voi tutustua tästä.