MTB-Siivouspalvelu teki joulusiivouksen sotaveteraanien leskien kodeissa

Pääkaupunkiseudulla toimiva perheyritys MTB-Siivouspalvelu Oy järjesti joulukuussa hyväntekeväisyystempauksen suorittamalla ilmaisen joulusiivouksen sotaveteraanien leskien kodeissa.

Joulutortuilla ja kukkakimpuilla varustetut siivousyksiköt jalkautuivat leskien koteihin joulukuussa. Kohteiksi on valikoitunut yhteensä 12 kotitaloutta pääkaupunkiseudulla ja lesket löytyivät yhteistyössä Sotaveteraaniliiton kanssa.

“Halusimme laittaa hyvän kiertämään ja ensimmäinen ajatuksemme oli, että tarjoaisimme ilmaista joulusiivousta sotaveteraaneille. Kun olimme yhteydessä Sotaveteraaniliittoon, he sitten vinkkasivat, että lesket jäävät usein tukijärjestelmän ulkopuolelle ja siellä tarvetta olisi sitäkin enemmän”, sanoo MTB-Siivouspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mia Backström.

Nyt joulusiivouksen suorittaa MTB:n toimihenkilöstö ja mopin varteen tarttuu myös tietenkin toimitusjohtaja.

“Olemme siivousalan ammattilaisia ja ihan kaikille tekee hyvää olla myös kentällä. Tästä syystä päätimme tehdä tempauksen lähinnä toimiston väen voimin”, sanoo Backström.

Vastaanotto oli siivoustiimille sydämellinen, ja siivoustiimi saikin työn lomassa herkutella muun muassa 96-vuotiaan Sirkan kuivakakulla.  Sirkka oli kiitollinen siivousavusta, koska lapset ja lapsenlapset olivat tulossa jouluvierailulle. Toisessa kodissa taas 98-vuotias Maija-Liisa oli menossa sukuloimaan lastensa luokse jouluksi. Hän mainitsikin kuinka mukava saada puhdas, raikas koti kuntoon ennen joulua.

Kokemuksia ja kuulumisia siivouksen lomassa

MTB:n henkilöstöllä oli kova into kiittää pienellä siivousavulla heitä jotka ovat olleet mukana rakentamassa kotimaatamme. Tiimi ilahtui kuullessaan mahtavia tarinoita menneestä ja jutustelua nykymenosta – sotaveteraanien leskille on ehtinyt kertyä roppakaupalla elämänviisautta jaettavaksi. Kodeissa juteltiin kuulumisten lisäksi myös johtamisesta, esimiestyöstä, politiikasta, rakkaudesta ja tietysti koronasta. 

”Kiitämme kauniisti kaikkia, jotka ottivat meidät vastaan koteihinsa avosylin. Kokemus oli meille MTB:läisille kaunis ja ikimuistoinen,” Backström kiittelee tempaukseen osallistuneita.

MTB-Siivouspalvelu on vuonna 1987 perustettu perheyritys. Yritys sai vuonna 2021 Great Place To Work -tunnustuksen Suomen yhtenä parhaimmista työpaikoista. MTB:lle erilaiset tempaukset joulun alla on tullut vakiintuneeksi tavaksi.

Lue koko artikkeli Helsingin Seudun Sotaveteraani julkaisusta 1/22